Wanneer kan ik het beste Collageen innemen?

Wij raden aan om Collageen voor het slapen in te nemen, aangezien het lichaam in je slaap actief herstelt. Maar ook gebruik in de ochtend of na het sporten is mogelijk.

Waar kan ik Collageen poeder mee innemen?

Een maatschepje gevuld tot 20cc met collageen poeder is gelijk aan 10g (dagelijkse dosering). Het product zelf is vrij neutraal van smaak en kan dus perfect gemengd worden in verschillende dranken of zelfs in gerechten: thee, koffie, smoothies, vruchtensap, yoghurt en soep.

Hoe vaak kan ik Collageen innemen?

Collageen Type 1: dagelijks 1x scoop van 10 gram collageen poeder

Collageen Type 1: dagelijks 3 a 6 capsules van respectievelijk 1 a 2 gram

Wat is het verschil tussen Collageen Type 1 en Type 2?

Collageen Type 1 vertegenwoordigt 90% van de totale 28 types die je lichaam aanmaakt. Collageen Type 1 is Holistisch en komt dus ook in je hele lichaam voor, zoals gewrichten, spieren, botten, huid, haar, nagels, aders, darmen etc. Daarom is de dagelijks 10 gram dosering ook hoger dan die van Collageen Type 2.

Collageen Type 2 komt met name voor in je bindweefsel zoals kraakbeen, pezen, banden waardoor het ook voornamelijk voor de gezondheid van gewrichten gebruikt wordt. De dagelijkse dosering van 1 a 2 gram is lager dan Collageen Type 1.

Kan ik Collageen Type 1 en Collageen Type 2 samen innemen?

Ja deze twee producten kunnen prima samen ingenomen worden.

Op een scoopje staan de getallen 5 , 10, 15, 20. Waar staan die getallen voor?

Deze getallen staan voor cc, dus zijn geen grammen.

Als je een maatschepje vult tot 20 cc, is dat precies 10 gram collageen poeder

Hoe vol moet een scoopje gevuld worden met Collageen poeder?

Het scoopje vullen tot het getal 20 (cc) dat precies 10 gram is.

Collageen is een eiwit. Wat is de maximale hoeveelheid dat je daar dagelijks van mag nemen?

Algemeen wordt aangeraden om niet meer dan 0,8x a 1x je lichaamsgewicht dat in grammen per dag in te nemen. Mensen die erg veel Sporten en topsporters werken meer met de factor 1,5x a 2x.

Wat is Peptan?

Peptan is een merk van het ingrediënt Collageen.

Mag Collageen tijdens een zwangerschap ingenomen worden?

Niche4Health mag geen medisch advies geven en bij dit soort vragen moeten we altijd voor de zekerheid doorverwijzen naar je huisarts.

NZVT wat is dat?

De Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) is een uniek systeem dat gezamenlijk is opgezet door sportorganisaties, producenten en leveranciers van voedingssupplementen. Door uitsluitend supplementen te gebruiken die onderdeel zijn van het NZVT-systeem krijgen Topsporters de grootst mogelijke zekerheid dat voedingssupplementen géén doping bevatten. Supplementen worden per batch gecontroleerd en als het goed en veilig bevonden wordt, komt het online op de NZVT-antidopinglijst waardoor topsporters zelf kunnen controleren of het supplement dat ze willen nemen veilig voor ze is.