Wanneer kan ik het beste Collageen innemen?

Wij raden aan om Collageen voor het slapen in te nemen, aangezien het lichaam in je slaap actief herstelt. Maar ook gebruik in de ochtend of na het sporten is mogelijk.

Waar kan ik Collageen poeder mee innemen?

Een maatschepje gevuld tot 20cc met collageen poeder is gelijk aan 10g (dagelijkse dosering). Het product zelf is vrij neutraal van smaak en kan dus perfect gemengd worden in verschillende dranken of zelfs in gerechten: thee, koffie, smoothies, vruchtensap, yoghurt en soep.

Hoe vaak kan ik Collageen innemen?

In de eerste maand collageen inname zijn de resultaten nog beperkt, maar vanaf de tweede maand dagelijks gebruik zullen de resultaten duidelijk merkbaar en zichtbaar worden! Dit komt omdat je lichaam eerst een bepaalde collageenspiegel moet opbouwen. Wanneer dat moment bereikt is zult je zichtbaar resultaat gaan voelen en zien. Vanaf dat moment adviseren wij de volgende inname cyclus: 25 dagen aaneengesloten dagelijks 1 scoop collageen en vervolgens 5 dagen niet. Vervolgens weer 25 dagen wel, 5 dagen niet, enz, enz.

Net als met bijvoorbeeld cafeïne, suiker en vele andere producten bouwt je lichaam gaandeweg tolerantie op voor ons product. Wanneer je na de periode van inname 5 dagen niets inneemt ‘reset’ je in feite lichaam voor optimale opname bij het heropvatten van het gebruik. Je lichaam verliest de opgebouwde tolerantie en de resultaten zijn na hervatting van de inname weer optimaal! Om die reden zijn onze potten ook 250 gram; precies 25 afgestreken maatlepels (bijgeleverd) voor 25 dagen. Na 5 dagen rust is er precies een maand verstreken en is het tijd voor een nieuwe pot.. 😉

Is Hydrolyzed Collagen gemaakt van Collageen Type 1 of 2?

Hydrolyzed Collagen is gemaakt van Collageen Type 1.

Wat is het verschil tussen Collageen Type 1 en Type 2?

Collageen Type 1 vertegenwoordigt 90% van de totale 28 types die je lichaam aanmaakt. Collageen Type 1 is Holistisch en komt dus ook in je hele lichaam voor, zoals gewrichten, spieren, botten, huid, haar, nagels, aders, darmen etc. Daarom is de dagelijks 10 gram dosering ook hoger dan die van Collageen Type 2.

Collageen Type 2 komt met name voor in je bindweefsel zoals kraakbeen, pezen, banden waardoor het ook voornamelijk voor de gezondheid van gewrichten gebruikt wordt. De dagelijkse dosering van 1 a 2 gram is lager dan Collageen Type 1.

Waarom moet je dagelijks 10 gram van Collageen Type 1 en maar 1 tot 2 gram van Collageen Type 2 innemen?

Collageen Type 1 vertegenwoordigt 90% van alle Collageen in ons lichaam en Collageen Type 2 komt alleen maar in je bindweefsel voor. Dus van Type 1 heb je meer nodig dan Type 2.

Kan ik Collageen Type 1 en Collageen Type 2 samen innemen?

Ja deze twee producten kunnen prima samen ingenomen worden.

Op een scoopje staan de getallen 5 , 10, 15, 20. Waar staan die getallen voor?

Deze getallen staan voor cc, dus zijn geen grammen.

Als je het maatschepje vult tot 20 cc, is dat precies 10 gram.

Hoe vol moet het bijgesloten scoopje gevuld worden met Hydrolyzed Collagen?

Het scoopje vullen tot het getal 20 (cc) dat precies 10 gram is.

Is Collageen goed voor je huid en welk Type zou ik dan moeten nemen?

klopt, Collageen Type 1 is erg goed voor je huid. Collageen zit voor een groot gedeelte in je huid maar naarmate je ouder wordt maak je minder collageen aan waardoor je huid dunner en droger wordt, met als gevolg rimpels. Als baby maken we verhoudingsgewijs 100% collageen aan en als we 80 jaar zijn nog maar 20%. Als we naar de curve kijken van de collageenproductie in ons lichaam dan neemt het drastisch af na je 25ste, waarna de eerste kwalen en rimpels ontstaan.

Collageen wordt al langer in de cosmetica gebruikt in crèmes, maar vele klinische studies wijzen uit dat het positieve effect beduidend beter is als je het oraal inneemt. Wij zeggen: ‘The beauty from the inside out’. Collageen is een gelvormig eiwit met als eigenschap dat het vocht vasthoudt, waardoor het de huid ook beter zal hydrateren en voller maakt en de rimpels zal opvullen. Daardoor wordt het ook veel als een Anti-aging gebruikt. Je lichaam maakt 28 types collageen aan en 90% daarvan bestaat uit collageen type 1 die dus ook in je hele lichaam voorkomt en dus ook in je huid. Met andere woorden het is holistisch.

Collageen is goed voor het herstel van de huid na behandelingen en operaties. Verder merken personen met striae dat de strepen zichtbaar verminderen bij het innemen van collageen.

Is Collageen Type 1 ook goed voor je nagels en haar?

klop, Collageen Type 1 zorgt ervoor dat je haar voller en glanzender wordt. Je nagels zullen er steviger van worden en groeien sneller.

Collageen is een eiwit. Wat is de maximale hoeveelheid dat je daar dagelijks van mag nemen?

Algemeen wordt aangeraden om niet meer dan 0,8x a 1x je lichaamsgewicht dat in grammen per dag in te nemen. Mensen die erg veel Sporten en topsporters werken meer met de factor 1,5x a 2x.

Waarom is er Curcuma (Kurkuma) extract toegevoegd aan Collageen Type 2?

Curcuma kan ontstekingsremmend werken en dat in combinatie met Collageen type 2 dat speciaal ontwikkeld is voor gezonde gewrichten, is een unieke en effectieve formule. Collageen type 2 wel ook ontstekingsremmend dus samen is het een goede formule om die ontstekingen tegen te gaan.

Wat is Peptan?

Peptan is een merk van het ingrediënt Collageen.

Mag Collageen tijdens een zwangerschap ingenomen worden?

Niche4Health mag geen medisch advies geven en bij dit soort vragen moeten we altijd voor de zekerheid doorverwijzen naar je huisarts.

Worden eiwitten niet al afgebroken in maag en darmen?

Onze Collageen is niet zomaar een eiwit, het is gehydrolyseerd wat betekend dat de aminozuren in kleine stukjes zijn geknipt (enzymatisch afgebroken, al voor verteerd) waardoor het al in de dunnen darm makkelijk opgenomen wordt. De volgorde, samenstelling en concentratie van die aminozuren is dan bepalend en kan dus ook niet verder worden afgebroken zoals anderen beweren.

Als het Collageen in je bloedbaan komt herkent je lichaam het als een mens-eigen-collageen (door volgorde, samenstelling en concentratie van aminozuren) door een piek in de bloedspiegel waardoor je lichaam zelf ook Collageen aanmaakt op een natuurlijke manier.